Receptas adaptuotas pagal žurnalą „Good
Food“ rugsėjis 2012
24cm skersmens kepimo formai:
- 125 g. sviesto (minkšto)
- 125 g. cukraus
- 3 kiaušiniai
- 150 g. miltų
- 2 a.š. kepimo miltelių
- 4 obuoliai
- 100 g. spanguolių
Pyrago viršui:
- 1 a.š. cinamono
- 1 v.š. rudojo cukraus
- 30 g. sviesto (šalto)
- 50 g. lazdyno riešutų (išgliaudėtų)
- miltelinio cukraus
Kepimo formos šonus ištepiau sviestu,
o jos dugną išklojau kepimo popieriumi. Orkaitę įkaitinau iki 160
laipsnių.
Sausoje keptuvėje lengvai pakepinau
lazdyno riešutus. Kepinti riešutai įgyja ryškesnį skonį ir nuo
jų lengviau nusilupa odelė. Riešutus kiek paskaldžiau peiliu.
Miltus sumaišiau su kepimo milteliais.
Elektriniu plaktuvu išplakiau minkštą
sviestą ir cukrų, tada sudėjau kiaušinius ir viską išplakiau
kartu. Po truputį į plakinį įmaišiau miltų mišinį.
Obuolius nulipau ir supjausčiau
skiltelėmis, subėriau juos į tešlą kartu su švariomis
spanguolėmis. Tešlą gerai išmaišiau, kad obuoliai ir uogos
pasiskirstytų vienodai. Pyrago mišinį supyliau į paruoštą
kepimo formą.
Iš cinamono, rudojo cukraus, šalto
kapoto sviesto ir riešutų rankomis padariau trupinius ir apibėriau
jais pyrago viršų.
Pyragą kepiau apie 50 minučių.
Iškepusiam pyragui leidau praaušti ir barsčiau milteliniu cukrumi
bei spanguolėmis.
Labai skanus ir gaivus rudeniškas
pyragas.
Skanių pyragų!
Kokios gražios nuotraukos! Primena žiemos pasaką...
AtsakytiPanaikintiIeva, aš irgi jau nufotografavusi pastebėjau, kad nuotraukos labiau žiemiškos, nei rudeniškos gavosi, su potekste į artėjančią žiemą :)
PanaikintiStebuklingai gražu!!!!
AtsakytiPanaikintiDėkui, Vilma :)
Panaikintine tik gražu, bet ir labai labai skanu, galiu užtikrintai pasakyti, ragavau tai žinau :)
AtsakytiPanaikintiVika, tu gi spanguolių nemėgsti, būčiau žinojusi, tai būčiau tą vakarą su avietėmis jį iškepusi :))
PanaikintiAvietės aišku skainiau man, bet vistiek skanu, ypač antron dienon :)
Panaikinti:))
PanaikintiNuotraukos labai gražios! O pyragas su tokiais ingredientais, įsivaizduoju, ypatingai skanus, juolab su spanguolėmis...
AtsakytiPanaikintiAčiū, Dalia, man irgi jis labai patiko :)
PanaikintiPasakiškai atrodo! Ir aš tikrai daryčiau su spanguolėm :)
AtsakytiPanaikintiMedėja, mano šaldytuve rudenį ir žiemą visad yra spanguolių :) labai jas mėgstu.
Panaikinti