Visą tą laiką ligoninėje svajojau
apie aštriai saldžią trintą moliūgų sriubą, kurią dar prieš
tai buvau užmačiusi lapkričio mėnesio „Good Food“ kulinariniame žurnale,
kurį vyras parvežė iš komandiruotės. Taigi, vos sugrįžus į
savo išsiilgtąją virtuvę ėmiausi jau seniai manęs laukusių
moliūgų. Ši moliūgienė ypatinga tuo, kad vietoj įprastos
grietinėlės ar pieno, ją verdant pilama grietinė (originaliame
recepte naudojama crème fraîche),
kuri kiek prigesina pipirų aštrumą. Sriubai naudojau du
aitriuosius pipirus, mano skoniui, ji ir taip gavosi pakankamai
aštri, jei sugalvosite gaminti pagal originalų receptą ir naudoti
4 aitriuosius pipirus, turite mėgti labai labai aštrų maistą.
8 porcijoms:
- 1,2 kg. moliūgo (nulupto ir be sėklų)
- 4 svogūnai
- 2 česnako skiltelės
- 4 aitriosios (čili) paprikos (nors man pakako ir 2)
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 v.š. sviesto
- 1,7 l. daržovių sultinio
- 8 v.š. riebios grietinės (recepte naudojama crème fraîche)
- druskos (pagal skonį)
Pateikimui:
- grietinės
- kapotų aitriųjų paprikų
- maltų juodųjų pipirų
Moliūgą nulupau, supjausčiau
nedideliais gabalėliais, apšlaksčiau keliais šaukštais alyvuogių
aliejaus ir paskleidžiau skardoje ant kepimo popieriaus. Moliūgą
kepiau įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį.
Kol kepė moliūgas sriubos puode ant
sviesto ir likusio alyvuogių aliejaus pakepiau smulkiai pjaustytus
svogūnus ir kapotą česnaką.
Aitriuosius pipirus naudojau be sėklų.
Norėdama saugiau ir greitai pašalinti aštriųjų pipirų sėklas
juos pavoliojau tarp rankų, kad sėklytės atsiskirtų nuo membranos
ir lengviau išbyrėtų. Tada nupjoviau abudu pipiro galiukus ir pro
juos iškračiau sėklytes. Taip pašalinus pipiriukų sėklas,
lengvai juos supjausčiau žiedeliais. Aitriąsias paprikas sudėjau
kepti kartu su svogūnais ir česnakais.
Iš orkaitės ištraukusi iškepusį
moliūgą, sudėjau į sriubos puodą prie keptų daržovių. Ant
daržovių užpyliau sultinį ir leidau jam užvirti. Į sultinį
įmaišiau aštuonis šaukštus grietinės, gerai išmaišiau, kol ji
pilnai ištirpo sultinyje. Paruoštą sriubą
sutryniau elektriniu trintuvu iki kreminės konsistencijos, dar
kartelį užviriau, skaninau druska.
Sriubą valgėme su grietine apsibarstę
pjaustytais, ne tokiais aštriais pipirais.
Skanios moliūgienės!
Rennie, tikiuosi, kad visos tos bjaurios ligos liko praeityje ir bus greitai pamirštos ir kad vėl sulauksim tavo nuostabių receptų. Sriuba puiki ir ypač nepalanki rudeninėms "baciloms" :) Nebesirk! :)
AtsakytiPanaikintiPagaliau esu sveika ir kaip niekad džiaugiuosi gyvenimu :) Kartais tokios gyvenimo pamokos priverčia į viską pažvelgti kitu kampu. Labai dėkoju už palinkėjimus. O ši sriuba tai tikras antigripinas :)
PanaikintiKaip pamačiau fb, kas tau atsitiko, tai net nupurtė, nes mano draugui tas pats, bet dar blogiau, buvo savaitę prieš tave ir galėjo baigtis labai liūdnai. Sukrečia tokie dalykai..
AtsakytiPanaikintiKarolina, tikrai, tokios ligos gali baigtis labai liūdnai, visa laimė, kai kuo anksčiau kreipiesi į gydytojus. Kol aš pati nesusidūriau su šiomis problemomis, net negalėjau įsivaizduoti kiek žmonių tai paliečia. Tikiuosi, tavo draugui dabar viskas gerai, linkiu jam kuo daugiau sveikatos!
PanaikintiJau viskas po truputi tvarkosi :) Tau irgi sveikatos! Saugok save :)
PanaikintiTikrai džiugu, kad viskas praeity. Matyt, kartais gyvenimas specialiai papurto, kad labiau jį brangintume ir nepamirštume mėgautis kiekviena akimirka :) Sveikatos ir stiprink imunitetą! Moliūgų sriuba nuostabi visaip, jau vien spalva nuteikia saulėtai :)
AtsakytiPanaikintiAušra, ačiū! Sirgdama supratau, kiek daug nuostabių žmonių pažįstu, kuriems esu svarbi :) Tokia patirtis sukrečia ir atveria akis.
PanaikintiSmagu matyt Tave sveiką! Nebesirk daugiau :)
AtsakytiPanaikintiAštriąją moliūgų ir aš verdu, tik su imbierais. Draugai raukosi, kad per aštri, bet mums - pats tas, visas legas išvaro :)
http://www.zaidimuaikstele.lt/2010/10/sildanti-moliugu-sriuba.html
Dėkui, Egle! Ko jau ko, bet sirgti daugiau nebenoriu. Aš tau dar pietus esu skolinga :) Tavo šildanti sriuba nuostabi, aš irgi mėgstu moliūgų sriubą imbierais gardinti, man labai tinka ir patinka. Esu virusi moliūgienę su tipiniais moliūgų pyrago prieskoniais (cinamonu, imbieru, kardamonu, kvapniaisiais pipirais, muskatu ir gvazdikėliais), tai labai aromatinga gaunasi http://sezoninevirtuve.blogspot.com/2011/10/aromatingoji-moliugiene-su-moliugu.html.
PanaikintiKaip malonu aptikti naują įrašą "Sezoninėje virtuvėje"! Vadinasi viskas tik į gerą! Linkiu daugiau nepakliūti tokiai ligai į nagus.
AtsakytiPanaikintiO nuotraukos, matyt, kad įkvėptos dietinio ligoninės maisto - fantastiškos. Tikras ruduo ;)
P.S. o crème fraîche tikrai yra grietinė :)
Rūta ir man malonu :) Dėl crème fraîche, nors niekad neragavau, bet prisiskaičius apie ją įtariau, kad skonis panašus, kaip mūsų grietinės. O savo nuotraukomis aš niekad nebūnu patenkinta, o dabar dar prisideda tamsusis laikas, kai fotografuoti natūraliame apšvietime beveik neįmanoma, nes pastoviai apsiniaukę, bandau nors spalvomis kompensuoti saulę :)
PanaikintiIr Tau, manau, kad puikiai pavyksta viską kompensuoti :) Pas mus irgi beveik ištisai apsiniaukę, tai man jau antrą kartą iš eilės nepavyksta nufotografuoti ledų... o jie saulėtos dienos irgi niekaip nesulaukia... :)
PanaikintiLabai skani sriuba!!! Kai gaminau tikrai nesitikėjau, kad iš tokių paprastų produktų, taip paprastai pagamintas patiekalas bus tokio NEPAPRASTO skonio :)
AtsakytiPanaikintiJurga, patys geriausi dalykai pasaulyje yra pagaminami iš pačių paprasčiausių produktų :) Labai džiaugiuosi, kad patiko.
PanaikintiNu joooo, įdomus dalykas, kad prancūzakalbiuose kraštuose kai perki parduotuvėje crème fraîche yra grietinėlė, o grietinė yra crème fraîche épaisse, bet panaršius internete supratau, kad anglakalbiuose crème fraîche yra sour creame tai yra grietinė. Štai tokie kalbiniai skirtumai, tai panašu kaip lietuvių kalboje makaronais vadinama tai kas beveik visame pasaulyje yra pasta, o italų maccheroni arba anglų macaroni yra tik viena iš pasta rūšių. Išvada: jei crème fraîche vartojamas angliškuose receptuose tai yra grietinė, o jei prancūziškuose tai yra grietinėlė. galit patys panaršyt... O sriubikė tai tikrai skani, ačiū!
AtsakytiPanaikintip.s. pasirodo aštrumą tikrai geriausiai nuima rūgštelė, pavartojus per daug aštraus rekomenduojamas jogurtas, kad nuimti ar bent jau sušvelninti deginimą, tai grietinė manau su aštrumu panašiai daro. :)
K.
Mielas, K, malonu buvo išgirsti jūsų nuomonę :) Man ta crème fraîche épaisse, buvo naujiena, nes iki šiol žinojau tik paprasčiausią crème fraîche. O grietinė tikrai veikia, kaip jogurtas, prigesina aštrumą.
PanaikintiCasino of the Night - MapyRO
AtsakytiPanaikintiView all Casino of the Night 공주 출장샵 locations, hours, directions, coupons and more. 안성 출장안마 Search nearby places to play and watch your favorite casino games. 경주 출장안마 강원도 출장마사지 Casinos. 의왕 출장샵