2011 m. lapkričio 7 d., pirmadienis

Kaip pagaminti moliūgų tyrę?

Mėgstu moliūgus. Šiemet pirmą kart ir pati jų užsiauginau, tai dabar neatsidžiaugiu, kokie maniškiai gražūs ir dideli užaugo, galėsiu gamint ir gamint.
Dažniausiai su dideliais moliūgais yra bėda, juos prapjovus reikia pakankamai greitai suvalgyti, o laikyti šaldytuve nepatogu, nes visuomet trūksta vietos :) Tai prapjovusi didelį moliūgą beveik visuomet vieną jo puselę iškepu ir pasigaminu moliūgų tyrės, kurią sunaudoju ruošdama pyragus, virtinukus, keksiukus, ja skaninu košes ir sriubas. Tokia moliūgų tyrė šaldytuve išbūna apie savaitę, ją galima ir užšaldyti.



Norint pasiruošti tirštesnės moliūgų tyrės, ją reikės per naktį nuvarvinti, sukrėtus į drobinį maišelį, sūrmaišį arba labai tankų rėtį. Tokia tiršta tyrė labai tinkama moliūginiams virtinukams (gnocchi) gaminti. 
Esu skaičiusi, kad su tokia tyre net moliūginius ledus galima pasigaminti, labai įdomu būtų paragauti :)

Gaugiau filmuotų receptų ir patarimų ieškokite pinigukarta.lt

Skanių moliūgų!

7 komentarai:

  1. Nesu gaminusi. O reikėtų, nes matau, kad daiktas geras :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Aš irgi panašiai ruošiu moliūgo tyrę, tik dažniausiai kepu apverstus skardoje su trupučiu vandens. Bet taviškis būdas geresnis - nereikia po to plauti skardos :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Indre, tikrai geras daiktas, o kiek iš jos visko galima pagaminti ...
    Rūta, tų būdų, pasirodo, įvairiausių yra, belieka tik išsirinkti sau patogiausią :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš šitaip keptą moliūgą (žinoma, kiek mažesnį) tiekiu kaip garnyrą. Tik vietoj vandens, dedu sauksteli sviesto ir truputi rudo cukraus.
    Moliūgo tyrės dar neteko gaminti, reiks pabandyt...

    AtsakytiPanaikinti
  5. Tokį moliūgo garnyrą ir man knieti išbandyti, o jūs išbandykite moliūgų tyrę, iš jos tiek visokių skanėstų galima pasiruošti :)

    AtsakytiPanaikinti
  6. mmm... puiki mintis likusiai pusei moliūgo :) jau kepa, vėliau iš tyrės gaminsiu džemą su apelsinais ir citrinomis :) ačiūūū

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gera mintis su tuo moliūgų-apelsinų-citrinų džemu :)

      Panaikinti