Rabarbarai jau visai baigiasi, pas
vieną močiutę turguje dar užtikau storokų rabarbarų, sakė kad
jau visai paskutiniai. Tai ir susigundžiau parsinešti visą glėbį
ilgiausių kotų namo. Kadangi jau pats laikas būtų atidaryti
uogienių virimo sezoną, viriau rabarbarų-braškių uogienę su
vanile. Kiek anksčiau buvau virusi rabarbarus su šildančiais
prieskoniais. Kadangi to recepto taip ir nespėjau įkelti, aprašysiu
ir jį dabar. Tą ankstesnę rabarbarienę (visai neblogai skamba)
viriau su cinamonu, imbieru ir apelsinų žievele. Abi uogienės
gavosi labai skirtingos, bet labai skanios.
Rabarbarų-braškių uogienei:
- 1 kg rabarbarų
- 1 kg braškių
- 2 a.š. vanilinio cukraus (bet geriau būtų viena vanilės ankštis)
- 1,5 kg cukraus
- 1 v.š. citrinos sulčių
Rabarbarų-šildančių prieskonių
uogienei:
- 2 kg rabarbarų
- 1,5 kg. cukraus
- 1 apelsinas
- 2 a.š. malto imbiero
- 2 a.š. malto cinamono
- 1 v.š. citrinos sulčių
Nulupau, nuploviau rabarbarus ir juos
supjausčiau.
Rabarbarų-braškių uogienės
sudedamąsias dalis sudėjau virti į puodą. Karts nuo karto
pamaišydama viriau ant vidutinės ugnies. Kai užvirė viriau apie
pusvalandį, kol sultys kiek nugaravo ir uogienė sutirštėjo.
Supilsčiau į sterilius indelius.
Su rabarbarų-šildančių prieskonių
uogiene viskas tas pats. Pjaustytus rabarbarus su cukrumi ir
prieskoniais bei smulkiai nutarkuota apelsino žievele, išspaustomis
jo sultimis viriau apie pusvalandį. Supilsčiau į sterilizuotus
indelius ir pasidėjau žiemai.
Abi uogienės gavosi ganėtinai
tirštos. Braškes virti kartu su rabarbarais labai patogu, nes jie
suteikia joms gaivumo ir tirštumo. O rabarbarai su prieskoniais
gavosi labai aromatingi, apelsinas su cinamonu ir imbieru, rabarbarus
paverčia neatpažįstamai kvapniais, labai tiks šaltiems žiemos
vakarams.
Skanių uogienių!
gražios nuotraukos!
AtsakytiPanaikintiAčiū :)
PanaikintiTikiu, kad labai skanu;
AtsakytiPanaikintiDėkui, Aušra, žiemos metu bus tikras gėris :)
Panaikinti