2012 m. liepos 3 d., antradienis

Rabarbarų uogienės: su braškėmis ir šildančiais prieskoniais

Rabarbarai jau visai baigiasi, pas vieną močiutę turguje dar užtikau storokų rabarbarų, sakė kad jau visai paskutiniai. Tai ir susigundžiau parsinešti visą glėbį ilgiausių kotų namo. Kadangi jau pats laikas būtų atidaryti uogienių virimo sezoną, viriau rabarbarų-braškių uogienę su vanile. Kiek anksčiau buvau virusi rabarbarus su šildančiais prieskoniais. Kadangi to recepto taip ir nespėjau įkelti, aprašysiu ir jį dabar. Tą ankstesnę rabarbarienę (visai neblogai skamba) viriau su cinamonu, imbieru ir apelsinų žievele. Abi uogienės gavosi labai skirtingos, bet labai skanios.


Rabarbarų-braškių uogienei:
  • 1 kg rabarbarų
  • 1 kg braškių
  • 2 a.š. vanilinio cukraus (bet geriau būtų viena vanilės ankštis)
  • 1,5 kg cukraus
  • 1 v.š. citrinos sulčių


Rabarbarų-šildančių prieskonių uogienei:
  • 2 kg rabarbarų
  • 1,5 kg. cukraus
  • 1 apelsinas
  • 2 a.š. malto imbiero
  • 2 a.š. malto cinamono
  • 1 v.š. citrinos sulčių


Nulupau, nuploviau rabarbarus ir juos supjausčiau.
Rabarbarų-braškių uogienės sudedamąsias dalis sudėjau virti į puodą. Karts nuo karto pamaišydama viriau ant vidutinės ugnies. Kai užvirė viriau apie pusvalandį, kol sultys kiek nugaravo ir uogienė sutirštėjo. Supilsčiau į sterilius indelius.
Su rabarbarų-šildančių prieskonių uogiene viskas tas pats. Pjaustytus rabarbarus su cukrumi ir prieskoniais bei smulkiai nutarkuota apelsino žievele, išspaustomis jo sultimis viriau apie pusvalandį. Supilsčiau į sterilizuotus indelius ir pasidėjau žiemai.
Abi uogienės gavosi ganėtinai tirštos. Braškes virti kartu su rabarbarais labai patogu, nes jie suteikia joms gaivumo ir tirštumo. O rabarbarai su prieskoniais gavosi labai aromatingi, apelsinas su cinamonu ir imbieru, rabarbarus paverčia neatpažįstamai kvapniais, labai tiks šaltiems žiemos vakarams.

Skanių uogienių!

4 komentarai: