Rudens pradžioje pamėgau kepti
varškės tinginį su avietėmis,
atšalus orams jį kiek modifikavau, uogas pakeisdama į brendyje
mirkytas džiovintas slyvas, o viršų gausiai apibarstydama kapotais
riešutais. Vietoj cukraus šiame recepte naudoju kondensuotą pieną.
Didžiausias šio deserto pliusas yra ne tik turtingas skonis, bet ir
greitas jo pagaminimas. Aš jį esu gaminusi jau ne vieną ir ne du
kartus, vakare jo ruošai užgaištu vos penkiolika minučių, o per
naktį subrendusį tortą, per kelias minutes ryte apibarstau
kapotais riešutais ir viskas, tortas jau ant stalo. Tikiuosi, šis, lengvai pagaminamas desertas, bus tikras išsigelbėjimas, tiems,
kurie švenčių ruošai negalės skirti daug laiko.
20 cm. skersmens torto formai:
- 360 g. riebios varškės (2 pak. po 180 g)
- 360 g. kondensuoto pieno „Selga“ skonio sausainių (2 pak. po 180 g)
- 180 g. sviesto (minkšto)
- 200 g. džiovintų slyvų
- 10 v.š. brendžio
- ½ dėžutės kondensuoto pieno (dėžutėje 385 g)
- 1 a.š. vanilinio cukraus
- 200 g. riešutų (naudojau lazdynų ir migdolų)
Prieš pusę dienos iki torto gaminimo, užmerkiau švarias džiovintas slyvas brendyje.
Sausainius sulaužiau nedideliais
gabalėliais ir atidėjau į šalį.
Elektrinio plaktuvo pagalba išplakiau
minkštą sviestą, varškę, kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų
iki vientisos masės.
Gautą masę sumaišiau su brendyje
išmirkusiomis slyvomis ir smulkintais sausainiais.
Torto formą išklojau maisto plėvele
ir suverčiau tinginio masę. Tortą pastačiau šalti ir bręsti
nakčiai į šaldytuvą.
Riešutus sudėjau į popierinį
maišelį ir kočėlo pagalba susmulkinau.
Ryte beliko torto viršų apiberti
kapotais riešutais ir dieną pradėti desertu.
Skanaus!
Labai skaniai atrodo :)
AtsakytiPanaikintiIndre, jis tikrai labai skanus, ypač tiems, kas mėgsta varškės desertus :)
Panaikintiaš į šį skanėstą nededu kondensuoto pieno, dedu cukrų, bet reiks mėgint pakoreguoti variantą :)
AtsakytiPanaikintiKondensuotas pienas jam suteikia daugiau skonio ir aromato, nei cukrus. Verta išbandyti :)
PanaikintiKadangi jūsų varškės tinginys su avietėmis buvo mano metų atradimas ir visų laikų desertas be konkurencijos, Kalėdoms tikrai ruošiu šitą! Ačiū, kad esat ir gražių jums švenčių :)
AtsakytiPanaikintiAčiū, tubūt, jau gavau gražiausią Kalėdų sveikinimą :) Skanių, šiltų ir jaukių Jums Kalėdų! Ačiū, kad skaitote!
PanaikintiGeras skanus pyragas, pameni kaip apsisaldinom pyragais tą vakatą :)
AtsakytiPanaikintiups, vakarą :)
PanaikintiVika, aną kartą dėjau visą kondensuoto pieno dėžutę, bet vėliau gamindama, jau tik pusę, nes mano skoniui taip skaniau :) Tavo Victoria sponge, buvo superinis :)
PanaikintiDievinu desertus su varške, tikrai bus išbandytas :)
AtsakytiPanaikintiTikiuosi, patiks!
Panaikintižinai, ką? norėčiau pas tave pagyvent kurį laiką :) taip visad viskas skaniai skamba, pasaka...
AtsakytiPanaikintiJurgita, kai būsi Vilniuje užsuk, kviečiu į svečius :) Ačiū, ačiū, bet tikrai ne viskas ir ne visados skaniai išeina, kartais ir prisieksperimentuoju :)
PanaikintiMan tie varškiniai tinginiai yra kažkas nerealaus!!! Tikriausiai kilogramą suvalgyčiau vienu prisėdimu.
AtsakytiPanaikintiVisiškai pritariu :)
Panaikintioi gėris gėris gėris, ypač tas slyvas aš rankiočiau
AtsakytiPanaikintiP.S. aš ne robotas.
Netiki?
Dalia, tos "girtos slyvos" tai mano mėgstamiausios :) Aišku, ne robotas, mačiau gi tave :) Gražių Tau Kalėdų!
Panaikintikai rašau pas tave komentarą, visad remia mane prie sienos su klausimu, ar nesu robotas, tai kartais ir nebeparašau, ką ketinau
Panaikintigražių švenčių ir tau!
Pasaka! Aš labai mėgstu šį desertą, bet namie negaminu, nes tektų valgyti vienai, na gal dar mažasis padėtų, bet čia ne rovalumas :D Geriau jau tikrą maistą valgytų..
AtsakytiPanaikintiO nuotraukos tokia šviesa ir skaidrumu spinduliuoja, kai už lango tokia dargana, kad pamačius iš karto šilta pasidaro :)
Vilma, pasirodo ne aš viena šį desertą mėgstu :) Gražių artėjančių švenčių!
PanaikintiNesutinku, nuotraukos kaip balta ir graži žiema už lango :)
AtsakytiPanaikintiAušra :))
PanaikintiSveiki,o kuom dar butu galima uzpilti slyvas isskyrus alkoholi,nes norisi,kad ir mano trimete smalize galetu paragauti:)))
AtsakytiPanaikintiSlyvas galite mirkyti stiprioje juodoje arbatoje arba natūraliose obuolių sultyse, tada tortas bus tinkamas ir vaikams :)
Panaikinti