2011 m. gruodžio 30 d., penktadienis

Česnakinis užtepas

Tai paskutinis įrašas šiais metais. Metai buvo puikūs - skanūs, kvapnūs pilni gerų įspūdžių ir meilės. Tikiu, ateinantys bus tokie pat geri, o gal ir geresni, labai to norėčiau. Visiems linkiu pačių geriausių ir įsimintiniausių ateinančių 2012 metų!
Ta proga labai paprastai pagaminamas česnakinis užtepas, kuris ne tik pikantiškai skanus, bet ir saugantis nuo peršalimo. Šis užtepas labai tiks jaukiam vakarui prie vyno taurės su traškiomis duonos lazdelėmis arba minkšta duona.


  • 2 didelės česnakų galvutės
  • 1 valg. š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 8 valg. š. tiršto jogurto (turkiško arba graikiško)
  • 1 valg. š. grūdėtųjų garstyčių
  • maltų juodųjų pipirų, druskos


Neluptus česnakus iškepiau 200 laipsnių orkaitėje apie 20-30 min. Iškepusius česnakus nulupau ir gerai sutryniau šakute. Sutrintus česnakus sumaišiau su jogurtu, aliejumi, garstyčiomis ir skaninau prieskoniais. Pateikiau užpylusi alyvuogių aliejumi ir papuošusi čiobrelio šakele su duonos lazdelėmis.

Gražaus Naujųjų sutikimo!

9 komentarai:

  1. Šį užtepą būtinai išbandysiu. Gerų tau artėjančių, Rennie, puikių idėjų, sėkmės ir visko, ko norisi!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, Aušra, Tau irgi visko ko geriausio! Gražių švenčių!

    AtsakytiPanaikinti
  3. Gražių švenčių, Rennie!
    Užtepas nuostabus, jau gaminau jį.

    AtsakytiPanaikinti
  4. Forelle, linkiu ir Tau gražių švenčių ir nuostabių ateinačių metų. Džiaugiuosi, kad užtepas patiko, o aš jau išsirinkau naują česnakinį patiekalą iš tavo dovanotos knygos :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Ačiū už linkėjimus. Nekantriai laukiu recepto, nes tos knygos nespėjau net pavartyti.

    AtsakytiPanaikinti
  6. o kam cesnaka pakepti? jis manau praranda visas savo sveikejimo savybes ;)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Keptas česnakas įgyja visai kitokį pikantiškai salsvą skonį, manau, dalis naudingųjų medžiagų tikrai lieka. Daugelį atbaido šviežio česnako kvapas, o keptas tokio kvapo nebeturi. Pabandykite, labai skanu :)

    AtsakytiPanaikinti
  8. Mėgstu česnaką visuose jo pavidaluose. Panašų užtepą ruošiu naudodama grietinę. Dar mėgstu keptus česnakus sutrinti su druska ir tepti "Melba" krekerius arba įmaišyti į bulvių košę. Rennie, kaip visada mane žavi tavo receptai ir interjeras. Židinio grotelės tiesiog žavingos. Mokate gyventi gražiai ir skaniai.

    AtsakytiPanaikinti