Knygoje šis receptas priskirtas prie
Viduržemio jūros regiono receptų, nuo savęs, prie slyvų ir
šoninės dar pridėjau mėlynojo pelėsio sūrį, kurio gabalėlis
puikiai tilpo slyvos viduje vietoj kauliuko. Pačias slyvas kepiau
Cobb kepsninėje, bet sugalvojau jas dar
papildomai ir lengvai išrūkyti. Rūkymo procesas labai paprastas,
tik reikia ant įkaitusių anglies briketų (arba medžio anglių)
papildomai užmesti išmirkusių skiedrų. Mes naudojome kelias
saujas obels skiedų, kurias prieš tai penkiolika minučių buvome
užmerkę vandenyje, o po to popieriniu rankšluosčiu lengvai
nusausinome. Taip paruoštos skiedros ilgiau smilks ir nuo jų
kylančiais dūmais pakvips kepamos slyvos. Slyvas reikia
kepti-rūkyti uždengus kepsninės dangtį ant netiesioginės ugnies,
t.y. anglys kūrenasi ir skiedros smilksta vienoje kepsninės pusėje,
o slyvos kepa – kitoje, ne virš žarijų, o šalia jų. Cobb kepsninė tokiam netiesioginiam kepimui turi pakeliamas groteles, kad kaitra
nebūtų per daug kaitri ir kiek išsisklaidytų.
Receptas adaptuotas pagal Roger Kimpel
ir Yara Hackstein knygą
„Kepsniai ant grotelių. Barbekiu“ psl.
153
4 asmenims:
- 16 sunokusių mėlynųjų slyvų
- 100 g. pelėsinio sūrio „Memel Blue“
- 16 vnt. rūkytos šoninės plonai pjaustytų gabalėlių
- 8 vnt medinių kepimo iešmelių
Medinius kepimo iešmelius užmerkiau
vandenyje pusvalandžiui.
Švarias slyvas pirmiausiai iškaulinau,
įpjaudama jas iki pusės ir išimdama kauliuką. Pasistenkite pjauti
taip, kad slyvų neperpjautumėte pusiau ir jos išliktų vientisos.
Slyvų kauliukų vietas įdariau
pelėsinio sūrio gabalėliais.
Įdarytas slyvas apsukau plonai
pjaustytais šoninės gabalėliais ir smeigiau po dvi ant medinių
iešmelių.
Kepsninę paruošiau kepimui ant
netiesioginės ugnies. Kelias saujas skiedrų (tam labiausiai tiks
vaismedžių skiedros) užmerkiau 10-15 min. vandenyje. Per tą laiką
anglys įkaito ir ant jų užbėriau išmirkusias nusausintas
skiedras. Skiedroms pradėjus smilkti ant grotelių šalia anglių
(bet ne virš jų) suguldžiau suvertus slyvų suktinukus ir
kepiau-rūkiau juos apie 20 – 30 min.
Skanių slyvų!
Atrodo labai skaniai! :)
AtsakytiPanaikintiAčiū!
AtsakytiPanaikintiAch...kaip visada - žavingai ir skaniai atrodo! Man pradeda patikti Cobb kepsninė - ar ją galima naudoti daugiabučio balkone ? ;)
AtsakytiPanaikintiKoks patiekalas!! jau žinau,ką išbandysiu šį savaitgalį :]
PanaikintiTikrai galima, Laima :) tik nenustebkit kaimynų svečiuose sulaukę :]]]
Donalda.
Laima, dėkui, slyvos tikrai vertos dėmesio. Cobb kepsninę tikrai galima naudoti balkone, nes ji neskleidžia tiek dūmų, kaip įprastos kepsninės, ją galima statyti net tiesiai ant stalo. Sėkmės!
PanaikintiDonalda, kaip matau, jūs Cobb kepsninę jau išbandėte :) Skanių slyvų!
Panaikinti