Įdomu kiek laiko po sunkios darbo
dienos norite ir galite sau leisti praleisti virtuvėje? 15 minučių?
Pusvalandį? O gal net visą valandą?
Darbo dienomis aš stengiuosi maistą
ruošti paprastai ir greitai, bet svarbiausia, kad nuo to nenukentėtų
nei maisto kokybė, nei skonis. Šį kart vėlyviems
pietums-vakarienei valgėme keptą Merkio šamą, kurį iš anksto buvau išdorojusi: iš galvos
ir kaulų išviriau sultinį, kuris savo eilės vis dar laukia
šaldiklyje, vieną žuvies file gabalėlį išsikepėme savaitgalį
ant laužo,
o pusė atlikusios žuvies pasilikau ateinančiai darbo dienai. Šamą
kepiau orkaitėje, prieš tai jį ištrynusi pesto padažu ir
apdėliojusi naminiais pomidorais, žuvis kvepėjo Viduržemio
jūra...
4 valgytojams:
- 1 Merkio šamo file (apie 400 g)
- 2 pomidorai
- 2 v.š. pesto padažo (naudojau naminį bazilikų)
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
- 1 a.š. džiovinto raudonėlio
- ryšelio svogūnų laiškų
- druskos, pipirų
Pateikimui:
- virtų ryžių
Iš anksto išdarinėtą šamo file su
oda padalinau į keturias dalis.
Gabalėlius ištryniau pesto padažu.
Kepimo formą sutepiau 1 v.š. aliejaus
ir į ją guldžiau šamo kepsnius, oda į apačią.
Pomidorus supjausčiau riekelėmis ir
sudėjau ant šamo gabalėlių. Ant viršaus barsčiau pipirus,
druską, raudonėlius, pjaustytus svogūnų laiškus ir apšlaksčiau
likusiu aliejumi. Visą tai padariau per 5 minutes.
Šamą kepiau 200 laipsnių įkaitintoje
orkaitėje apie 20 minučių, kol žuvis iškepė, o pomidorai
apskrudo. Kol kepė žuvis, išviriau ryžius.
Taigi, po 25 minučių mano sukiojimosi
virtuvėje, visi jau sėdėjome prie stalo ir skaniai vakarieniavome.
P.S. Taip iškepta žuvis lieka
sultinga, nes pomidorai neleidžia jai išsausėti, o pesto padažas
ir raudonėlis jai suteikia kvapnumo.
Skanaus!
Dievinu tokius patiekaliukus...genialumas paprastume:)
AtsakytiPanaikintiDėkui, Odeta, paprastas paruošimas ir kokybiški produktai gali padaryti stebuklus :)
AtsakytiPanaikintiKokia gera mintis gaminti žuvį su pesto padažu! Pati nebūčiau sugalvojus, nors ko jau ko - šviežio pesto mano šaldytuve visuomet yra:) O ir naujas žuvies paruošimo būdas pravers, nes jau kiek pabodo tradiciniai receptai... Labai ačiū už idėją!
AtsakytiPanaikintiNida, pesto ir šamas derėjo puikiai :) Greita ir skanu!
Panaikinti