Kopūstą kepiau Cobb kepsninėje ant netiesioginės ugnies, o valgėme jį su lauže keptomis bulvėmis. Šiam patiekalui geriausiai rinkitės šviežutėlį, ne per kietą kopūstą, o jį kepdami nepamirškite uždengti kepsninės dangčio.
Receptas adaptuotas pagal knygą
„Barbekiu“ psl. 357
4 asmenims:
- 1 vidutinio dydžio šviežias kopūstas (apie 1 kg)
- 1 svogūnas
- 50 g. rūkytos šoninės
- 50 g. sviesto
Barbekiu padažui:
- 1 st. konservuotų pomidorų
- 30 ml. balzaminio acto
- 30 ml. sojų padažo
- 1 v.š. medaus
- 1 v.š. rudojo cukraus
- druskos, maltų pipirų mišinio (pagal skonį)
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių
Pirmiausiai pasigaminau barbekiu
padažą. Visas padažo sudedamąsias dalis sumaišiau puode ir
viriau apie 15 min, kol jis sutirštėjo ir patamsėjo.
Keptuvėje pakepinau smulkiai pjaustytą
svogūną ir šoninę, kai jie apskrudo supyliau pagamintą barbekiu
padažą ir kiek paviriau.
Pasiruošiau kepsninę kepimui ant
netiesioginės ugnies. Kopūstą nuploviau ir išpjoviau jo kietąją
šerdį, bei šiek tiek paskaptavau, kad gautųsi giloka duobutė.
Iš aliuminio folijos susukau kopūsto
laikiklį-žiedą, kad jis galėtų stabiliai stovėti
nesvirduliuodamas į šonus.
Į kopūsto išskaptuotą vidų
pripyliau pagaminto padažo, o ant viršaus uždėjau pjaustyto
gabalėliais sviesto.
Kopūstą kepiau kepsninėje ant
netiesioginės ugnies apie 1 val. 15 min., kol jis pilnai iškepė ir
suminkštėjo.
Keptas kopūstas puikiai išlaikė savo
formą ir buvo minkštas. Viršutiniai kopūsto lapai kiek apdegė,
todėl juos nulupau, o patį kopūstą pjausčiau ir valgėme su
lauže keptomis šviežiomis bulvėmis. Labai rudeniškas, sotus ir
skanus neįprastai keptas kopūstas.
P.S Tokį kopūstą galima išsikepti bet kurioje kitoje kepsninėje su dangčiu. Kitą kartą bandysiu jį kepti namų orkaitėje.
Skanių kopūstų!
Bet jau idėja!!!!!!!!!! Beskaitant kaupės seilės. Atrodo ir skamba įspūdingai. Liuks ;)
AtsakytiPanaikintiAčiū Aguonėle, ir idėja, ir pats skonis to kopūsto liuks !
PanaikintiKaip idomu!! neabejoju, kad skanu; as isvis esu didele kopustu fane, tik namuose daugiau tokiu nera, tai kopustus gaminu daug reciau, negu noretusi; bet tavo ideja liuks; reikes prie progos butinai isbandyti;
AtsakytiPanaikintiAčiū, Aušra, aš irgi labai mėgstu kopūstus visuose pavidaluose: keptus, virtus, raugintus. Šiuo kopūstu mėgavomės mudu su vyru (abiems labai patiko), o vaikams pasirodė per daug "egzotiškas" patiekalas, tai jie čepsėdami valgė šviežių kopūstų sriubą :)
PanaikintiFantastika! Iš nuotraukos maniau, kad kopūstą įdarei malta mėsa:) Atrodo - stulbinančiai. Man labai patinka apkepusio kopūsto skonis - visuomet gerai pakepinu balandėlius prieš troškindama. O čia - visas kopūstas keptas. Super idėja!!!
AtsakytiPanaikintiNida, gera mintis, kopūstą įdaryti malta mėsa. Reiks kitą kartą išbandyti, bus naujoviška balandėlių versija :)
PanaikintiLabai idomu - tokio kopusto niekada neisivaizdavau. As nuoroda i si recepta italpinau food.com skyriuje - http://www.food.com/bb/viewtopic.zsp?p=5760936
AtsakytiPanaikintiMan irgi pamačius šį kopūstą knygoje kilo nuostaba ir noras pačiai jį išbandyti :) Dėkui, už dalinimasi receptu :)
Panaikinti