Penktadienio vakarais mes visad kepam
picą. Jau ne pirmi metai tęsiame šią tradiciją, kuria ypatingai
džiaugiasi vaikai. Kai tik artėja penktadienis iš sūnaus visad
susilaukiu klausimo „kokią picą kepsim šį penktadienį?“. Kai
persikėlėme atostogauti į vasarnamį, mūsų penktadienio
tradicijai iškilo grėsmė, nes čia neturime orkaitės, todėl
įsigudrinome picas kepti lauko kepsninėje. Kepsninėje su dangčiu,
kepant picą ant netiesioginės ugnies, galima pasiekti išties
puikių rezultatų, nes ji gaunasi traški ir su dūmo kvapu. Tokią
picą geriausiai kepti ant picos akmens (vis dar svajoju jį
įsigyti), o jo neturint, ant skylėtų picos kepimui skirtų formų.
Esu bandžiusi kepti picą ir tiesiai ant kepsninės grotelių, bet
kepimas picos formoje visgi man pasirodė patogesnis. Dažniausiai
viena pica būna skirta vaikams, ją gaminasi jie patys pagal savo
fantaziją ir šaldytuvo turinį, o antrąją mes su vyru kepamės
sau, ir visad kokią netradicinę, kurios vaikai nelabai nori. Šį
kart sau kepėme picą su mėlynuoju pelėsiniu sūriu ir
marinuotomis balzaminiame acte mėlynėmis.
Picos pagrindo receptas čia.
Picos viršui:
- 2 v.š. pesto padažo (maniškis buvo naminis bazilikų-rukolos)
- 100 g. sūrio „Memel Blue“
- kelios saujos tarkuoto sūrio „Džiugas“
- 4 v.š. šviežių mėlynių
- 2 v.š. balzaminio acto (kuo geresnio)
- kelios saujos šviežių rukolos lapelių
- šviežių čiobrelių šakelių
- maltų juodųjų pipirų
Prieš gamindama picos pagrindą
mėlynes užpyliau balzaminiu actu, jei jūsų actas nėra labai
geras, įberkite į jį šaukštelį rudojo cukraus.
Kaip gaminti picos pagrindą šį kart
nesikartosiu, jo receptas čia.
Pakilusią picos tešlą rankomis
ištampiau picos kepimo formoje.
Tešlos pagrindą ištepiau pesto
padažu, užmečiau laužytą mėlynąjį sūrį, apibarsčiau
tarkuotu sūriu „Džiugas“ ir čiobreliais bei maltais pipirais.
Kepsninėje įkaitinome anglis ir
paruošėme ją kepimui ant netiesioginės ugnies t.y., kai anglys rusena vienoje kepsninės pusėje, o pica kepa kitoje pusėje,
ne virš tiesioginių anglių, o šalia jų. Taip kepama pica,
uždengus kepsninės dangtį, iškepa per 15-20 minučių, bet reikia
nuolat stebėti picos pagrindą, kad jis neperkeptų. Įdaras ant
picos viršaus puikiai iškepa, o sūris išsilydo.
Iškepusią picą apibėriau švariais
rukolos lapeliais ir marinuotomis balzaminiame acte mėlynėmis.
P.S. Tokią picą, aišku, galite
išsikepti ir orkaitėje. Mes su vyru ją kepėme jau ne pirmą
kartą, nes tai tikrai skani pica, nors ir visai netradicinė, bet
labai tinkanti prie kvapnaus baltojo vyno. Ši pica puikus mėlynojo
pelėsinio sūrio, mėlynių ir rukolos derinys.
Skanaus!
kaip užsimaniau šios picos...
AtsakytiPanaikintiŠi pica verta, kad ją išbandytumėt :)
Panaikintifantastiška idėja!
AtsakytiPanaikintiAčiū, Jurgita, tikrai skani idėja :)
Panaikintinesiseka man su tom teslom deja :( pati tesla neiskilo... ir pagrindas kietas kaip velnias gavos :/
AtsakytiPanaikintiGal pati tešla per kieta gavosi, reikėjo dar vandens kiek įpilti, tikiuosi, mielių ir žiupsnelį cukraus įbėrėte :) Visko su tom tešlom pasitaiko :)
Panaikintisveiki, o saldytas melynes naudoti galima? :)
AtsakytiPanaikinti