2012 m. liepos 16 d., pirmadienis

Kepsninės malonumai: pica su mėlynuoju sūriu ir mėlynėmis

Penktadienio vakarais mes visad kepam picą. Jau ne pirmi metai tęsiame šią tradiciją, kuria ypatingai džiaugiasi vaikai. Kai tik artėja penktadienis iš sūnaus visad susilaukiu klausimo „kokią picą kepsim šį penktadienį?“. Kai persikėlėme atostogauti į vasarnamį, mūsų penktadienio tradicijai iškilo grėsmė, nes čia neturime orkaitės, todėl įsigudrinome picas kepti lauko kepsninėje. Kepsninėje su dangčiu, kepant picą ant netiesioginės ugnies, galima pasiekti išties puikių rezultatų, nes ji gaunasi traški ir su dūmo kvapu. Tokią picą geriausiai kepti ant picos akmens (vis dar svajoju jį įsigyti), o jo neturint, ant skylėtų picos kepimui skirtų formų. Esu bandžiusi kepti picą ir tiesiai ant kepsninės grotelių, bet kepimas picos formoje visgi man pasirodė patogesnis. Dažniausiai viena pica būna skirta vaikams, ją gaminasi jie patys pagal savo fantaziją ir šaldytuvo turinį, o antrąją mes su vyru kepamės sau, ir visad kokią netradicinę, kurios vaikai nelabai nori. Šį kart sau kepėme picą su mėlynuoju pelėsiniu sūriu ir marinuotomis balzaminiame acte mėlynėmis.


Picos pagrindo receptas čia

Picos viršui:
  • 2 v.š. pesto padažo (maniškis buvo naminis bazilikų-rukolos)
  • 100 g. sūrio „Memel Blue“
  • kelios saujos tarkuoto sūrio „Džiugas“
  • 4 v.š. šviežių mėlynių
  • 2 v.š. balzaminio acto (kuo geresnio)
  • kelios saujos šviežių rukolos lapelių
  • šviežių čiobrelių šakelių
  • maltų juodųjų pipirų


Prieš gamindama picos pagrindą mėlynes užpyliau balzaminiu actu, jei jūsų actas nėra labai geras, įberkite į jį šaukštelį rudojo cukraus.
Kaip gaminti picos pagrindą šį kart nesikartosiu, jo receptas čia.
Pakilusią picos tešlą rankomis ištampiau picos kepimo formoje.
Tešlos pagrindą ištepiau pesto padažu, užmečiau laužytą mėlynąjį sūrį, apibarsčiau tarkuotu sūriu „Džiugas“ ir čiobreliais bei maltais pipirais.
Kepsninėje įkaitinome anglis ir paruošėme ją kepimui ant netiesioginės ugnies t.y., kai anglys rusena vienoje kepsninės pusėje, o pica kepa kitoje pusėje, ne virš tiesioginių anglių, o šalia jų. Taip kepama pica, uždengus kepsninės dangtį, iškepa per 15-20 minučių, bet reikia nuolat stebėti picos pagrindą, kad jis neperkeptų. Įdaras ant picos viršaus puikiai iškepa, o sūris išsilydo.
Iškepusią picą apibėriau švariais rukolos lapeliais ir marinuotomis balzaminiame acte mėlynėmis.


P.S. Tokią picą, aišku, galite išsikepti ir orkaitėje. Mes su vyru ją kepėme jau ne pirmą kartą, nes tai tikrai skani pica, nors ir visai netradicinė, bet labai tinkanti prie kvapnaus baltojo vyno. Ši pica puikus mėlynojo pelėsinio sūrio, mėlynių ir rukolos derinys.

Skanaus!

7 komentarai:

  1. nesiseka man su tom teslom deja :( pati tesla neiskilo... ir pagrindas kietas kaip velnias gavos :/

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Gal pati tešla per kieta gavosi, reikėjo dar vandens kiek įpilti, tikiuosi, mielių ir žiupsnelį cukraus įbėrėte :) Visko su tom tešlom pasitaiko :)

      Panaikinti
  2. sveiki, o saldytas melynes naudoti galima? :)

    AtsakytiPanaikinti